Cilt BakımıGüzellikSağlık

Yüz Yogası Nedir Ve Gerçekten Çalışıyor mu?

Yeşim silindirler , mikro akım cihazları ve bukkal masajlar : Daha sıkı, daha gergin bir cilt arayışında hepsini denedik. Ve yüz yogası da farklı değil. Ödül sezonunda ünlüler arasındaki popülaritesini öğrendiğimizde (Meghan Markle, yanaklarını ve çenesini şekillendirdiği için kendisine kredi verdi) merak ettik. Yüz yogası nedir ve gerçekten işe yarıyor mu ve daha da önemlisi, ağaç pozu tutmayı içeriyor mu?

Yüz yogası nedir?

Paspasınızı kaldırabilirsiniz, millet. Görünen o ki, yüz yogası gerçek yoga pozlarını içermiyor . Bu, cildinizin altındaki kasları güçlendirmek için yapabileceğiniz bir dizi yüz egzersizini veya tekrarlayan hareketleri tanımlamanın daha akılda kalıcı bir yolu.

Yüz Yogası Nedir
Yüz Yogası Nedir

Yüz yogasının faydaları nelerdir?

The Face Yoga Metodu’nun kurucusu Fumiko Takastu’ya göre, sadece yüz kaslarınızı güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda dolaşımı ve kan akışını artıran, daha genç ve parlak bir cilt sağlayan yaşlanma karşıtı ilaçlara tamamen doğal bir alternatif. .

Tüm bunlar kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, yüz yogası yapmanın diğer yararını da düşünün: herhangi bir gün boyunca yüzlerimizde tutulan herhangi bir gerilimi serbest bırakmak. (Başka kim çenesini biraz açtı?)

Ayrıca bir aynaya komik suratlar yapmak için kasıtlı olarak biraz zaman ayırmanın kişisel bakım bileşeni de var. Biz a la Jim Carey defalarca ahududu üfleyen veya abartılı bir hareketle yan tarafa ağzını hareket ettirirken gülümsemeye etmemeni cesaret Maske .

Aslında, yaygın bir yüz yogası hareketi, genişçe gülümsemeyi içerir, bu da çene hattınızı kaldırmaya yardımcı olması gerekir; söz konusu iddianın ardındaki sınırlı sayıda araştırma vardır gerçi, çalışmalar göstermiştir gülen basit hareket size aslında daha mutlu olduğunu düşünerek aklını tuzağa düşürebileceğini söyledi. (Az önce başka kim kendi kendine çılgınca sırıttı?)

Yüz yogası işe yarar mı?

Bu kime sorduğunuza bağlı. Yine, yayın itibariyle, yüz yogasının etkinliği hakkında sınırlı sayıda çalışma var, bu yüzden burada kesinlikle bilime göre hareket edersek, bunu bir kenara bırakmak isteyebilirsiniz.

Bununla birlikte, yanak dolgunluğunu artırabileceğine dair çok sayıda anekdot kanıtı vardır (gösterim A: Meghan Markle), bu da yüzünüzü daha genç ve kalkık gösterir, çünkü sarkma kısmen yüzünüzdeki kas ve yağ kaybından kaynaklanır. yaşlandıkça. İç çekme.

Ayrıca, diğer güzellik uygulamalarının çoğundan farklı olarak, yüz yogası size tek kuruşa mal olmaz. Sıfır ek alet veya ürün gerektirir, bu da cilt hassasiyetleri veya olası alerjik reaksiyonlarla ilgili endişelerinizi ortadan kaldırır. Tek ihtiyacınız olan biraz zaman ve kararlı bir özveri.

Yüz yogası nedir ve sonuçları görmek ne kadar sürer?

En iyi sonuçlar için, beş ay boyunca her gün en az 20 ila 30 dakika yüz yogası yapmak isteyeceksiniz. Yani evet, burada ciddi bir özveri ve sabırdan bahsediyoruz. Tıpkı vücudunuzu egzersiz yapmak gibi, tutarlılık da yüz yogasında başarının anahtarıdır.

Ve bu sayıları bir TikTok videosundan keyfi olarak aldığımızı düşünmeyin, aslında bunlar Northwestern Üniversitesi tarafından yüz egzersizinin etkisi üzerine yürütülen çok az sayıdaki araştırmadan birinden. 2018 çalışma kalan 12 hafta boyunca her gün sonra çalışmanın ilk sekiz hafta boyunca her gün 30 dakika boyunca yüz egzersizleri yapmak için talimat, ve 40 ile 65 yaş arasındaki katılımcılar izlenir. 20 hafta dolduğunda, çalışmaya katılan kadınlar ve dermatologlar, yanak dolgunluğunda hafif bir artış kaydetti ve böylece genel olarak daha genç bir görünüm verdi.

Yüz Yogası Nedir
Yüz Yogası Nedir

Tamam, giriyorum. Evde deneyebileceğim yüz yogası nedir ve hareketleri nelerdir?

Merkez bölgenizi çalıştırmanın pek çok farklı yolu olduğu gibi, yüz kaslarınızı hedeflemek için de birçok farklı hareket vardır. Bununla birlikte, basitlik adına, çalışmada belirtilen birkaç önemli hamleye odaklanalım.

1. Yanak Kaldırıcı

Ağzınızı O şeklinde açın. Üst dudağınızı ön dişlerinizi kaplayacak şekilde içeri çekin ve yanak kaslarınızı kaldırmak için gülümseyin. Şimdi işaret parmaklarınızı yanaklarınızın üzerine, doğrudan gözlerinizin altına yerleştirin. Yanak kaslarınızı gevşetin, ardından yanaklarınızı yukarı itmek için tekrar gülümseyin. (Parmaklarınız size rehberlik etmek ve bu hareket sırasında kaslarınızın hareket ettiğini hissetmenizi sağlamak için oradadır.) Kaldırma ve bırakma hareketini 10 kez tekrarlayın, son tekrarda gülümsemenizi 20 saniye boyunca tuttuğunuzdan emin olun. Bu bir set; toplam üç set yapmak isteyeceksiniz.

2. Kaş Kaldırıcı

İşaret, orta ve yüzük parmaklarınızı alın ve gözlerinizi açmaya zorluyormuş gibi her bir kaşınızın altına bastırın. Şimdi kaşlarınızı parmaklarınıza doğru indirmeye çalışırken gülümseyin. (Bu garip hissettirmeli.) Bu pozisyonu korurken gözlerinizi kapatın ve başınızın üstüne doğru döndürün. (Kafanızdaki hareketi görselleştirmenize yardımcı olur.) Bu pozu 20 saniye basılı tutun; bırakın ve üç kez daha tekrarlayın.

3. Boyun Serbest Bırakıcı

Omuzlarınızı aşağıda ve rahat tutarak, boynunuzda hoş bir gerginlik hissedene kadar çenenizi tavana doğru eğin. Ardından ağzınızı açın ve alt çenenizi öne doğru iterken alt dudağınızı içe doğru katlayın. Bu pozisyonu korurken, her seferinde bir inç olacak şekilde çenenizi yavaşça yukarı kaldırın. Ayağa kalkarken ağzınızı açıp kapatın, her seferinde başınızı geriye doğru eğin. Çeneniz tavana bakmalıdır. Bu pozu 20 saniye basılı tutun; üç kez tekrarlayın.

4. Yanak Heykeltıraş

Dişlerinizi göstermeden genişçe gülümseyin ve dudaklarınızı dışarı doğru itin. Buradaki çabadan ağzınızın köşelerinin kalktığını hissetmelisiniz. Şimdi işaret ve orta parmaklarınızı toplayın ve ağzınızın köşelerine bastırın, yavaşça kaslara bastırırken elmacık kemiklerinize doğru kaydırın. Elmacık kemiklerinizin üst kısmına geldiğinizde bu pozisyonu 20 saniye tutun ve gülümsemenizi sürdürün. Bunu yaparken yanaklarınızdaki kasların gerildiğini hissetmelisiniz. Üç kez tekrarlayın.

5. Tapınak Rahatlatıcı

İşaret ve orta parmak uçlarınızı şakaklarınıza sıkıca bastırın. Şimdi çenenizi kapatın ve çenenizi tavana doğru eğerken dişlerinizi birbirine kenetleyin. Dişlerinizi sıkarken kulaklarınızı geriye doğru hareket ettirmeyi düşünün. (Garip bir his, biliyoruz.) Bu pozu 10 saniye basılı tutun, ardından dişlerinizi tekrar sıkın ve 10 saniye daha tutun. Her seferinde şakaklarınızdaki kasların kasıldığını hissetmelisiniz. Rahatlayın ve üç kez tekrarlayın.

Yüz yogası hakkında son bir söz:

Yüz yogası, rejiminize güzel bir katkı olabilir, ancak cilt bakım rutininizin temel direklerini (uygun temizlik, nemlendirme ve güneşten korunma gibi) değiştirmesi amaçlanmamıştır . Ayrıca, sivilceye yatkınsanız, yüzünüze dokunmadan önce ellerinizin tamamen temiz olduğundan emin olmak her zaman iyi bir fikirdir. Bildiğiniz gibi, elleriniz gözenekleri tıkayabilecek ve dikkatli olmazsanız sivilcelere yol açabilecek her türlü kir, yağ ve bakteri taşır.

Tamam, bize ihtiyacın olursa banyomuzda “yanak kaldırma” alıştırması yapacağız.

Yüz Yogası Nedir Adlı Yazımız Hoşunuza Gittiyse Güzellik Bölümünden Daha Fazla Benzer İçeriğe Göz atabilirsiniz..

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu