SağlıkYaşam

Stresten Kurtulmak İçin Temel Meditasyon Nasıl Yapılır?

Meditasyonun sağlığa birçok faydası vardır ve stresten kurtulmak ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için oldukça etkili bir yoldur. Uygulama ile, meditasyon zamanla strese dayanıklılığı oluşturur ve stresten kurtulmak için oldukça önemlidir ve strese karşı daha korumalı hâle gelmeyi bir alışkanlık haline gelir.

Meditasyon öğrenmek ve uygulamak için çaba sarf etmek, hayatınızdaki stres deneyiminizi gerçekten değiştirebilir. Meditasyon yapmanın birçok farklı yolu vardır ve bu teknik en temel olanlardan biridir. Uygulama ile, ihtiyacınız olduğunda iç huzuru hissetmek için bu tekniği kullanabilirsiniz.

Stresten Kurtulmak İçin Temel Meditasyon Uygulaması

Temel bir meditasyon uygulamasına nasıl başlayacağınız aşağıda açıklanmıştır:

Adım 1: Rahat Bir Pozisyona Girin

Nerede ve nasıl oturacağınızı seçin . Birçok insan rahat bir sandalyede oturmayı severken, diğerleri yerde bağdaş kurarak oturmayı tercih eder. Hala uyanık kalırken tamamen rahatlayabilmek istiyorsunuz.

Duruşunuzun doğru olduğundan emin olun. Sırtınız düz ise uzun meditasyonlarla uyanık kalmak daha kolaydır. Meditasyon pratiğinize bunu akılda tutarak başlarsanız, vücudunuz daha uzun sürelere geçtikçe pozisyona alışacaktır.

İpucu: Meditasyon yaparken omuzlarınızın düştüğünü hissederseniz, sadece geri dönün. Düz bir sırt, daha uzun meditasyonlar sırasında ağrıyı da önleyecektir.

Bir sandalyeye oturmayı seçerseniz, koltuğun önüne doğru oturun ve ayaklarınızı yere sağlam bir şekilde koyun. Bu duruşunuzu iyileştirecek ve pratiğinize konsantre olmanıza yardımcı olacaktır.

2. Adım: Gözlerinizi Nazikçe Kapatın

Rahat bir pozisyonda olduğunuzda, yumuşak bir bakışla mesafeye bakın, ardından göz kapaklarınızı yavaşça indirin. Çenenizi gevşek ve biraz açık tutun. Tüm yüz kaslarınızı gevşetmek istiyorsunuz.

İpucu: Gözlerinizi sıkıca sıkmayın. Yüzünüzün gerildiğini hissederseniz, gözlerinizi yavaşça açın, tekrar o yumuşak bakışa odaklanın ve tekrar indirin.

Bu aşamada amacınız vücudunuzun her bölgesini rahatlatmaktır. Vücudunuzun belirli bölgelerinde bir miktar gerginlik hissederseniz, derin bir nefes alın ve sizi rahatlatmasına izin verin.

3. Adım: Düşünceleri Bir Kenara Bırakın

Düşüncelerinizi kontrol edemeseniz de, üzerinizde ne kadar güce sahip olduklarını kontrol edebilirsiniz. Bu, onları görmezden gelmeniz veya bastırmanız gerektiği anlamına gelmez, sadece sakin olun, not edin ve ardından sizi ana geri getirmek için nefesinizi kullanın. Meditasyon uygulamanız sırasında bunu yapmayı öğrenmek, hayatınızın geri kalanında da bazı şeylerin gitmesine izin vermenize yardımcı olabilir.

İpucu: Düşüncelerinize kendinizi kaptırırsanız, kendinize karşı sert olmayın. Yargılamadan bir dakikanızı ayırın, zihninizin nereye gittiğini gözlemleyin ve ardından nefesinize geri dönün.

4. Adım: Devam Et

İşte bu, gerçekten! Aklınıza gelebilecek tüm düşünceleri bir kenara atmaya devam edin. Düşünceler arasındaki sessiz boşluklar, ne kadar uzun süre pratik yaparsanız, o kadar uzun ve daha sık hale gelecektir.

Stresten Kurtulmak
Stresten Kurtulmak

Stresten Kurtulmak İçin Meditasyon Uygulamanıza Yardımcı Olacak İpuçları

Arabuluculuk yolunda ilerlerken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu daha var.

Zaman Ver

Meditasyon pratik ve çok şey gerektirir. Bunu “mükemmel” bir şekilde yapmayı bekliyorsanız, aslında rahatlattığınızdan daha fazla stres yaratabilirsiniz . “Mükemmel” bir meditasyon seansı yoktur ve eğer ona mükemmellik beklentisiyle girerseniz, kendinizi hayal kırıklığına uğratabilir ve ona bağlı kalmak istemeyebilirsiniz.

Küçük Başlayın ve Çalışın

5 dakikalık kısa bir seansla başlayın . Rahatladıktan sonra, 30 dakikalık seanslar için rahat meditasyon yapana kadar 10 veya 15 dakikaya geçin.

Uygulama ile, bu tür meditasyon daha kolay ve daha etkili hale gelir. Bir meditasyon seansından kendinizi rahatlamış ve tazelenmiş hissederek, günün geri kalanıyla yüzleşmeye hazır olarak çıkacaksınız.

Stresten Kurtulmak İçin Zamanınızı Takip Edin ve Hedefler Belirleyin

Meditasyon yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamak kolay olabilir ve yeni başladığınızda iki dakika sonsuzluk gibi görünebilir. Bu, endişelenmenize ve “Sürem doldu mu?” gibi düşüncelere sahip olmanıza neden olabilir. veya “Yeterince uzun meditasyon yaptım mı?”

Bu düşünceler zihninizi temizleme amacını ortadan kaldırır. Bununla mücadele etmek için bir zamanlayıcı ayarlamak isteyebilirsiniz. Telefonunuzda bir uygulama kullanın ve o seans sırasında meditasyon yapmak istediğiniz süreyi ayarlayın.

Zaman dolduğunda sizi şaşırtmaması için yumuşak bir ton kullandığınızdan veya titreşime ayarladığınızdan emin olun, ardından ekranı kapatın ve rahatlayın.

Pratikle, sonunda kendinizi “Vay be, bu 10 dakika mıydı? Daha uzun sürebilirdim!” derken bulabilirsiniz . Rahat olduğunuzda, zamanlayıcıyı atlayın ve meditasyonlarınızın gerektiği kadar sürmesine izin verin.

Stresten Kurtulmak İçin Temel Meditasyon Nasıl Yapılır? Adlı Yazımız Hoşunuza Gittiyse Yaşam Bölümünden Daha Fazla Benzer İçeriğe Göz Atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu